Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.03.02. 20:20

A Magyar Honvédség folytatja a technikai eszközök átcsoportosítását a keleti országrészbe

Minden, amit a Gripenek mozgásáról tudni lehet!

Fotó: MW-archív

Fotó: Balogh Ákos

Az elmúlt napokban számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a szokatlan időben és nagyobb gyakorisággal látható és hallható Gripenek kapcsán - írja közösségi oldalán a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa.

Az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba, ezzel együtt megerősítette hazánk légterének védelmét is. Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni. Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Azonban a Magyar Honvédségnek készen kell állnia minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálására érdekében. Ezért folytatja a technikai eszközök átcsoportosítását a keleti országrészbe, és ezért tűnnek fel gyakrabban az ország légterét biztosító repülőgépek is.

Magyarország légterét őrző Gripenek továbbra is Kecskemétről látják el szolgálatukat, azonban az Ukrajnában kialakult háború miatt a megszokottnál többször szállnak fel, nemcsak napközben, hanem szükség esetén éjjel is. Tudjuk, hogy ez zajjal jár: az emiatt okozott kellemetlenségért a környéken élők türelmét és megértését kérjük. Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük - zárul a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában