Sajtótájékoztató

2022.03.07. 18:43

A magyar mezőgazdasághoz 4265 milliárd forint támogatás érkezhet

Dr. Nagy István hétfőn este lakossági fórumon vett részt Újfehértón, melyen kiemelte: a magyar kormány a közelmúltban öt olyan törvényt is hozott, melyek nagyban segíthetik a hazai agrárium fejlődését, növelhetik annak versenyképességét.

Mint az agrárminiszter rámutatott, az új állattenyésztési törvény, az osztatlan közös tulajdon felszámolása, az öntözéses gazdálkodásról szóló jogszabály, a családi gazdaságok adózási rendszerére vonatkozó új szabályozás, illetve a családi gazdaságok átruházását érintő törvénymódosítás mind-mind a magyar agrárium versenyképességének erősítését szolgálja. Dr. Nagy István hangsúlyozta, a kormány a korábbi 17 százalékról 80 százalékra emelte az uniós támogatások mellé adható nemzeti önrész mértékét, ennek köszönhetően 4265 milliárd forint támogatás érkezhet  az elkövetkező években a hazai mezőgazdaságba. A tárcavezető kiemelte, a minisztérium és a kormány is elkötelezett amellett, hogy a hazai élelmiszertermelésben érdekelt vállalkozások nyolcvan százaléka magyar tulajdonban legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában