Beregsurány

2022.03.02. 12:18

A Máltai Szeretetszolgálat kísérőlevelével érkeznek Beregsurányba a csak ukránul beszélő családok

A kísérőlevélen feltüntetik, hogy hány felnőtt és hány gyermek utazik együtt.

Fotó: Illusztráció: Dodó Ferenc

- A Magyarországra érkezést megkönnyítő kísérőlevelet állít ki a kizárólag ukránul beszélő menekülőknek a Máltai Szeretetszolgálat, hogy a határon átlépő emberek az ellátásukhoz szükséges alapvető információkat a magukkal hozott papíron át tudják adni itteni segítőknek - közölte a karitatív szervezet szerdán az MTI-vel.

 

A beregsurányi határátkelő mindkét oldalán a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei fogadják a háború elől menekülő családokat - jelezte a szervezet, hozzátéve, hogy az ukrajnai oldalon, Asztélynál, a beregszászi járási Máltai Szeretetszolgálat tart 24 órás ügyeletet az átkelés előtt elhúzódó várakozásra kényszerülők között.

 

Jelezték azt is, a hétvége óta érkező családok többsége kizárólag ukránul beszél.

 

A kísérőlevélen feltüntetik, hogy hány felnőtt és hány gyermek utazik együtt, milyen életkorúak az érkezők, van-e valamilyen betegségük, ami kezelést igényel, jelzik azt is, hogy hová szeretnének eljutni. A személyes szükségleteik mellett a családoknak írt kísérőlevél még arra is kitér, hogy szükségük van-e élelmiszerre a határ átlépését követően - tájékoztattak.

 

Hozzátették: a máltai segítők naponta több száz kísérőlevelet állítottak ki a menekülők számára.

 

- MTI -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában