Nyírcsaholy

2022.03.26. 13:47

Agrárminisztérium: zöld jövőt és megújulást jelentenek a fák

Az Agrárminisztérium (AM) elkötelezett a zöld jövő és a vidéki kistelepülések megújulása mellett, az Országfásítás Településfásítási Programja ezt a két cél egyszerre szolgálja - jelentette ki Juhász Anikó helyettes államtitkár Nyírcsaholyon a tárca szombati közleménye szerint.

Hozzátette: a három évvel ezelőtt indított Országfásítási Program célja, hogy 2030-ra 24 százalékról 27-re növekedjen Magyarország fával borított területe. "Jó úton járunk, hiszen a Vidékfejlesztési Program keretében az új erdők telepítésére benyújtott támogatási kérelmek meghaladták a 42 ezer hektárt" - mondta.


   A tárca Településfásítási Programja a 10 ezer fő alatti kistelepülésekhez - mint amilyen Nyírcsaholy is - hozza közel az országfásítást, eddig 1350 településen 36 ezer, 1,5 milliárd forint értékű sorfát ültettek el. A tavaszi, harmadik ütem végére szinte az összes kistelepülés bekapcsolódott már a programba, tettekkel hozzájárulva a klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez - jelentette ki.


   Ismertette: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 71 településen 2074 darab sorfát ültettek el a program első két ütemében, az idén tavasszal pedig 19 település ültethet, összesen 541 darab sorfát. A helyettes államtitkár közlése szerint a legtöbb település élt a maximális igénylési lehetőséggel, azaz harminc fát ültetett. Nyírcsaholyon szombaton tíz keskenylevelű kőrist és húsz közönséges nyírt ültettek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában