Nyíregyháza

2022.03.31. 14:11

Legyenek itt nagy sportcsaták!

Fontos, hogy az iskolák jól felszereltek legyenek – hangsúlyozták a szónokok.

Manapság szinte már szégyen, ha egy városi iskolának a sportcipők által kigödrösített, vakondtúrta, agyonkoptatott, füves udvari sportpályája van. Nem is nézhette jó szemmel a Nyíregyházi Tankerületi Központ sem, hogy a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében még ilyenen sportolnak a gyerekek, ezért elhatározták, hogy a költségvetésük terhére felújítják azt. A munkát – amely összességében közel 40 millió forintból valósulhatott meg –, két ütemben végezték: a terület először aszfaltburkolatot, második ütemben pedig szép színes, a játéktér vonalait is jól láthatóvá tevő műanyag burkolatot kapott, mobil futballkapukkal.

 

A gyerekek pár napja már birtokukba is vették a focizásra, kézilabdázásra, tollaslabdázásra is alkalmas pályát, amit csütörtökön  ünnepélyesen is felavattak. Ahogy Gyula Szabolcs tagintézmény-vezető köszöntőjében elmondta, a diákok még a kicsengetésről, olykor a becsengetésről is megfeledkeznek, olyannyira jól érzik magukat az új terepen. Azt sem mulasztotta el hangsúlyozni, hogy a tankerületi központ – amelynek igazgatója, Gaszperné Román Margit is jelen volt – saját erőből vállalta a beruházást.

 


Iskoláira büszke város

 

A térség országgyűlési képviselője, dr. Vinnai Győző beszédében – a tanulókhoz is szólva – nem csak gratulált az eredményhez, de emlékeztetett arra is, hogy a közelmúltban a tagintézmény tornacsarnoka újulhatott meg, azzal együtt pedig több mint 100 millió forintot sikerült az iskolára költeni. – A város nagyon büszke az iskoláira, az infrastrukturális feltételeket is folyamatosan javítja, mert ezek az intézmények jelentik számunkra a jövőt, ami különösen egy ilyen iskolára igaz, mint a kertvárosi, amely egyre keresettebb – fogalmazott.

Dicsérő szavait szinte csak megismételni tudta dr. Ulrich Attila alpolgármester, örömmel konstatálva, hogy ez már nem csúszós aszfalt, mint az ő ifjúkorában, ami sem a cipőt, sem a térdet nem kímélte.

Címkék#Móricz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában