Adomány

2022.03.31. 20:00

Most Kárpátaljáig gurult a Rotary segítő kereke

A nyíregyházi Rotary Club közel 4,5 millió forint értékű adományt küldött a határon túlra.

KM

A nyíregyházi Rotary Club tagjai ezúttal is a jó ügy mellé álltak

Forrás: a klub archívuma

Ahol segítségre van szükség, ott rendszerint feltűnik a nyíregyházi Rotary Club, mely ezúttal a háború miatt nehéz helyzetbe került embereknek szerette volna egy kicsit megkönnyíteni az életét. 


– Gyűjtést indítottunk, amihez cégek, magánszemélyek és klubtagjaink is csatlakoztak munkájukkal, pénzadományokkal. A német testvérklubunk szintén a segítségünkre sietett, s az anyagi támogatás mellett küldött hat nagy teljesítményű víztisztítót, amit egyik tagja fejlesztett ki – tudatta lapunkkal Pénzes Ilona. 
 

Célba ért az adomány 


A nyíregyházi Rotary Club elnöke hozzátette: ifjúsági szervezeteik is bekapcsolódtak a munkába, az earlyaktosok iskolájukban, a Kazinczyban gyűjtöttek tartós élelmiszert és édességet a kárpátaljai családoknak. 


– Az összegyűlt pénzt célirányosan kívántuk felhasználni, ezért felvettük a kapcsolatot a kárpátaljai Rotary klubok vezetőivel, hogy megtudjuk, mire van leginkább szükségük. Elsősorban élelmiszert, elemlámpákat, gyógyszert, kötszert, tisztálkodási csomagokat, felnőttpelenkát kértek, így ezeket szereztük be. 


– Az adományok elrendezése és a papírok kitöltése után sikerült elindítanunk a szállítmányt, ami már célba is ért. Ebben nagy segítségünkre volt az ukrán szóvivő, Szuperák Brigitta és Lizák Szilárd, aki a saját autójával juttatta el a megfelelő helyre az adományokat. Természetesen folytatjuk a munkát, hiszen tudjuk, később is szükség lesz a segítségünkre. Hálásak vagyunk az összefogásért – tette hozzá a nyíregyházi Rotary Club elnöke. 

Címkék#Rotary Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában