Kelet-retró

2022.03.29. 08:00

Nyíregyházán nyílt meg az ország első szupermaket áruháza

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1962. március 29., csütörtök

 

Nyíregyházán valósítják meg az ország első szupermaket áruházát 

 

A Kossuth téri Csemegebolt évek óta a város kereskedelmi forgalmának központját jelenti. A város dolgozói vásárlásaikkal szívesen keresik fel, mert bő és változatos áruellátása. A Csemegebolt a múlt évi második félévi eredményei alapján ötödször nyerte el a Kiváló bolt büszke kitüntetést. Öt dolgozója Kiváló dolgozó oklevelet kapott és a vele járó pénzjutalmat. Ezzel a Csemege kiváló dolgozóinak száma 22-re emelkedett. 
1961-ben a cukorkaosztály dolgozói szocialista brigádba tömörültek. Eddigi munkájuk eredményét most értékelték és ennek alapján elismerő oklevelet kaptak. 
A Csemegebolt budapesti központja, értékelve a nyíregyházi vállalat hatalmas fejlődését és az eddig elért eredményeket, elhatározta, hogy Nyíregyházán építi meg az ország első szupermaket áruházát. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi helyiséget átépítik, modernizálják. A tervek szerint a Csemegebolt Dózsa György utca felőli részét kibővítik egészen a Béke filmszínház helyiségéig. A közbeeső üzleteket a város más részbe helyezik át, ezen az új utcai frontszakaszon belső emeletet is létesítenek, ahol a különböző osztályokat, raktárakat és a higiéniához szükséges helyiségeket helyezik el. 
A szupermaket áruház megnagyobbítva és korszerűsítve olyan új gépeket és technikai felszereléseket kap, amilyenekkel jelenleg még a fővárosi közért áruházak sem rendelkeznek. Nyíregyháza új nevezetessége lesz az újjá formálódott Csemegebolt, ahol új eladási formákat bevezetnek. A hagyományos kiszolgálás mellett önkiszolgáló és önkiválasztó osztályokat állítanak fel. Külön érdekessége lesz egy egészen modern berendezésű bisztróhelyiség, ahol hidegkonyha-készítmények állnak a fogyasztók rendelkezésére a nap minden szakában. Itt állítják fel a cukrászati készítmények üvegfalú vitrinjeit is.

 

1972. március 29., szerda

 

Jó ütemben épül a nyíregyházi falumúzeum, ötre emelkedett az épületek száma. A napokban készültek el a Vámosorosziból szállított csűr építésével.

 

2002. március 29., péntek

 

Szombaton avatják fel a sóstói állatpark újabb csodáját, a tropikáriumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában