Kelet-retró

2022.03.30. 08:00

Óriás Nyíregyházán: a derekáig értek a Szabadság tér járókelői

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Illusztráció: Shutterstock

1962. március 30., péntek

 

Nyíregyházán elkészült a mindentfelhordó gép mintapéldánya

 

Újabb jelentős termékkel bővül a napokban a Nyíregyházi Mezőgazdasági Gépjavító Vállalat katalógusa: a mérnökök, a technikusok és a szakmunkások közös munkája nyomán elkészült az első mezőgazdasági mindentfelhordó gép. A szállítószalag elve alapján kivitelezett gép egyaránt képes gumós, csöves és szemes termények továbbítására. A Mezőgazdasági Gépkíserleti Intézet szakemberei nagy elismeréssel nyilatkoztak a nyíregyháziak legújabb készítményéről. Hamarosan megkezdik a mindentfelhordó sorozatgyártását, amelyből meg az idén 100 darabot juttat a nyíregyházi üzem a magyar mezőgazdaságnak.

 

1992. március 30., hétfő

 

Ufóklub Nyíregyházán

 

Az utóbbi két évben megszaporodott azoknak a közleményeknek a száma, melyekből azonosítatlam repülő tárgyak földi megjelenéséről értesülhettünk. Vannak, akik lehetetlenségnek tartják esetleg Földön kívüli civilizációk küldöttségeinek látogatását, másokat kíváncsivá, nyitottá tesznek az újabb titokzatos történetek, és szeretnének többet tudni a ma még megfejtheteitlennek látszó ufó-kérdésről. Utóbbiak közé tartozik két nyíregyházi fiatalember, Pollenszky Árpád vízvezeték-szerelő és Schmidt Attila hírlapkézbesítő, akik a Váci Mihály művelődési központ szakembereinek segítségével ufóklubot szerveznek. 
Hasonló érdeklődésűek jelentkezését várják azzal a céllal, hogy a művelődési házban rendszeresen találkozzanak és közös tudományos programokat szervezzenek. Az első sorozatban többek között az űrlények látogatásának földi nyomairól, a világűrben feltételezett idegen civilizációkról, az idegen lények és a földi élet keletkezése közötti összefüggésekről és elméletekről hallgatnak előadásokat. Terveik között szerepel a téma ismert szakértőinek meghívása, a szakirodalom tanulmányozása, sci-fi filmek és videóanyagok bemutatása. Az ufóklubban a tervek szerint április elején kezdik el a foglalkozásokat.

 

Óriás Nyíregyházán: a derekáig értek a Szabadság tér járókelői

 

A minap nem hittünk a szemünknek: Nyíregyházán, a Szabadság téren egy valóságos óriás közeledett felénk. A járókelők jó része csak a derekáig ért. Mivel a látvány párját ritkító, felébredt bennünk a kíváncsiság: ki ő, honnan jött, s merre tart? 
A 38 éves Mikhail Silanlievhez, Dombóvár kosárlabdacsapatának profi játékosához volt szerencsénk. A magassága nem kevesebb, mint 215 centiméter, a testsúlya 120 kilogramm - azt monta, mostanában nagyon lefogyott. A lába 53-as, majdnem hegedűtök nagyságú. A markában egy kancsó kis híján eltűnik. Ha feláll, s karjait magastartásba helyezi, ujjaival a plafont eléri. 
A férfi korábban Leningrádban lakott, ott is kosarazott. Megemlítette: ahhoz, hogy a labdát a kosárba belezsákolja, nem szükséges ugrabugrálnia. Leningrádban speciálisan az ő számára készített ágyon aludt. A magyarországi fekhelye a térdhajlatánál véget ér. El van keseredve, mert a 15 éves fia alacsony, mindössze 180 cm. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában