Megyei II.

2022.03.03. 09:57

Rajtol a másodosztály

A téli szünetben nyolc csapatnál váltottak edzőt.

BB

A piros felsős Kállósemjén a bajnoki címért küzd tavasszal is

A piros felsős Kállósemjén a bajnoki címért küzd tavasszal is

Több mint három hónap után a megyei II. osztályú bajnokságban is újraindul a labda. A bőséges játékosmozgás mellett nyolc csapat is új edzővel vág neki a küzdelmeknek. 

 

A Gémtech csoportban a Vámosoroszi folytatja élről a sorozatot, három ponttal lemaradva a Csengersima követi Riskó Tibor játékos-edző alakulatát, a bronzérmes pozícióból pedig a Nyírbéltek kezdi meg a tavaszi küzdelmeket. A csoportban két kispadon történt változás, a szakmai munkát Kiss Ernő helyett Czine Máté irányítja a jövőben. A huszonöt éves szakvezető számára nem lesz ismeretlen a csoport mezőnye, korábban a Nagydobos bajnoki riválisának számító Nyírcsaholyt irányította. 

 

Ketten futnak a bajnoki címért 

 

Encsencsen Szedlár Jánost Szilágyi Gábor váltotta a kispadon, előbbi a továbbiakban elnökként segíti az egyesület munkáját. Ami a játékosmozgást illeti, az éllovas Vámos­oroszinál a régiek mellé csupán egy új játékos érkezett, a legnagyobb mozgás pedig a sereghajtó Nábrád keretében történt, ahová két távozó mellett heten érkeztek. 

 

A kispadok a Pannónia Zrt. csoportban voltak a legmelegebbek, négy csapatnál bíztak meg új vezetőedzőt a folytatásra. Nagykállóban Homann Richárd, a kiesés elől menekülő Nyíribronyban Papp Tamás, Rakamazon Madalina György, míg a harmadik helyen posztoló Tiszavasváriban Antal József vette kezébe a karmesteri pálcát. A csoport élgárdái bíztak legjobban keretükben, az első három helyezett csapatot mindössze egy játékos hagyta el, emellett Kállósemjénben kettő, míg Kótajba és Tiszavasváriba egyaránt egy-egy játékos érkezett. A legnagyobb játékosmozgás Ófehértón volt, hárman távoztak és hatan érkeztek a folytatásra. A csoportban kétszereplősre szűkülhet a bajnoki címért a versenyfutás, a Kállósemjén és a Kótaj azonos pontszámmal az élről, hét egységgel megelőzve üldözőjüket küzdhet az aranyéremért. 

 

A Nyírerdő csoportban a Gémtech csoporthoz hasonlóan két új edző állt munkába, a csoport újoncánál Kovács Tibor családi és munkahelyi elfoglaltság miatt távozott a kispadról, helyét Barati István vette át, Nyírkarászon pedig a decemberben távozott Tóth Tibor munkáját Molnár István folytatja. A csoportban a Záhony, a Gergelyiugornya és a Vaja között nagy versenyfutás várható a bajnoki címért, de ha összekapja magát a Pátroha, felérhetnek a dobogóra. Vaján változatlan kerettel dolgoznak tovább, nagy mozgás volt viszont Szabolcsveresmarton – hat távozó helyett heten érkeztek –, Mezőladányban és Nyírkarászon pedig egyaránt nyolc-nyolc embert kell beépíteniük a csapatba.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában