Vadászat

2022.03.20. 07:00

Saját traktor segíti a vadászok munkáját

MML

Az új géppel Menyhárt Sándor, a vadásztársaság elnöke

Fotó: Darvai János

A vadászatra jogosult szervezetek számára alapvető feladat, hogy a területükön élő vadállomány a létszámában növekedjen, a minőségében egyre jobb legyen. Ennek egyik eszköze a kellő nagyságú és elhelyezkedésű vadföldek kialakítása és művelése. Ezek a területek a vad számára nemcsak eleséget jelentenek, de búvóhelyül, valamint szaporodási helyül is szolgálnak. 


Takarékosabb gazdálkodás

 
A Nyírmihálydi Vadásztársaság immár saját traktorral művelheti a vadföldjeit, ugyanis a Magyar Falu Programban támogatást nyert a civil szervezet egy traktor vásárlásához. Egy másik pályázat keretében adaptereket is szeretnének hozzá vásárolni a vadászok – tájékoztatta lapunkat Darvai János vadászmester. 


– A vadásztársaság tagjai között vannak mezőgazdasággal foglalkozó gazdák, akik részt vesznek majd ebben a munkában. Elsősorban a vadföldművelést segíti az új traktor, de az erdei utak karbantartásában, a nyiladékok kialakításában és szélesítésében, a szárzúzásban is nagy segítséget jelent majd az erőgép. A vadnak szánt termények beszerzésekor a fuvarköltség is olcsóbb lesz. Ezeket a munkálatokat eddig bérmunkában végeztettük el, most már mi is meg tudjuk oldani a saját géppel, s így takarékosabban is tudunk gazdálkodni – fűzte hozzá Darvai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában