Ukrajna

2022.03.01. 06:45

Tíz tonna élelmiszer, ezernél több önkéntes

KM

– Több mint 10 tonna tartós élelmiszer átjuttatása a határon, száznál is több menekülő számára szálláshely biztosítása, folyamatos jelenlét a határátkelőhelyeken, ezernél is több önkéntes jelentkező koor­dinálása országszerte – az ukrán–orosz háborús konfliktus első két napjában így segített a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – tájékoztatta lapunkat Dobis-Lucski Zsófia, a szervezet kommunikációs munkatársa. 
 


Gelénesen a raktár 

 


Megtudtuk, az önkéntesek folyamatosan fogadják a menekülteket a fővárosban a Nyugati pályaudvaron, valamint a debreceni vasútállomáson, segítenek összekötni az érkezőket a szállítási szolgálatot vállaló önkéntesekkel, valamint szükség esetén átmeneti szálláshelyre juttatják el a menekülőket. 


– A Magyar Református Szeretetszolgálat péntek óta a határon is jelen van segítőivel: Záhonyban fogadják az Ukrajnából menekülőket, a helyszínen élelmet, teát és ivóvizet biztosítanak nekik, segítenek a tolmácsolásban, valamint elszállítják a közelben lévő menedékhelyekre vagy tömegközlekedési csomópontokra az érkezőket. 
– Záhony mellett a beregsurányi és lónyai határátkelőhelyen is szolgálatot vállalt már az MRSZ egy-egy csapata, a határhoz közeli gelénesi raktárba pedig folyamatosan érkeznek a segélycsomagok az ország több pontjáról – tette hozzá Dobis-Lucski Zsófia.
 

Borítókép: Az elsők között mozgósította munkatársait és önkénteseit az egyház karitatív szervezete | Fotó: Szeretetszolgálat

Címkék#ukrajna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában