Nyíregyháza

2022.03.09. 18:22

Tovább fiatalodik a buszállomány

Öt új Volvo 8900 típusú autóbusszal csökkent a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei flotta átlagéletkora.

Fotó: Dodó Ferenc

„Megérkeztem!” – hirdette az új buszok egyike a Petőfi téri autóbusz-állomáson. Szerda délután ünnepélyes keretek között adták át a nettó 417 millió forint értékben beszerzett öt Volvo 8900-as buszt. A 95 férőhelyes, alacsony belépésű, akadálymentes, szóló (azaz nem csuklós) járművek a Nyíregyháza-Nyírtelek-Görögszállás, a Nyíregyháza-Nyírlugos, a Nyíregyháza-Újfehértó-Érpatak, a Mátészalka-Hodász és a Mátészalka-Vállaj útvonalat járják, és az előzetes felmérések szerint évente összesen több mint 2,6 millió utasnak biztosítanak komfortosabb utazást.      

  
– A megye és Nyíregyháza tovább fejlődik. Nagy öröm, hogy frissül a buszállomány, mindenkinek elemi érdeke a kiszámítható és biztonságos tömegközlekedés – mondta dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hozzátette:

– A Volánbusz járműparkjának korszerűsítése növeli a közösségi közlekedés színvonalát. Ez nemcsak a városunk utazóközönségének jelent komfortosabb utazást, hanem az agglomerációból érkezők, az itt munkát vállalók, az itt tanuló diákoknak is kedvező változást jelent. Kiemelten fontos, hogy az új járművek csökkentik a környezeti terhelést, ezzel jól illeszkednek önkormányzatunk célkitűzéseihez.

 

 


– Nagyon ambíciózus a Volánbusz célja, hogy belátható időn belül 8 évre csökkenjen a hazai buszflotta átlagéletkora a közösségi közlekedésben. Jó érzés azzal szembesülni, hogy a választókörzetemben is jár most már egy vadonatúj, kényelmes Volvo, ami a lakosok komfortérzetét növeli – jegyezte meg dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.


Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy folytatják a járműfiatalítási programjukat.


– Rövid időn belül harmadszor jelenthetjük be új járművek érkezését Szabolcs-Szatmár-Beregbe: tavaly 7 MAN Lion's City GL A23 csuklós busz, valamint 37 Credobus Econell 12 és 9 Credobus Inovell 12 busz került a megyébe, így a helyközi járműállomány 16 százaléka megújult.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában