Tiszaszalka

2022.04.14. 08:51

A Felvidéken portyáztak

Összekötötték a kellemest a hasznossal a tiszaszalkai diákok a Felvidéken.

KM

A Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és AMI hetedik évfolyamos tanulói a Határtalanul Program keretében négy emlékezetes napot tölthettek el Felvidéken. 
 


A csúcsot is érintették 

 


– Kassa, Ólubló, Késmárk, Selmecbánya, Besztercebánya, Lőcse, Rimaszombat és még számos felvidéki település mesés kincsei tárták fel titkukat előttünk – mondta Balázsi Blanka. Osztálytársa, Kósa Nikolett hozzáfűzte: 
– Portyánk során érintettük a tátralomnici csúcsot, a betléri kastélyt és vezérlő fejedelmünk, II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét, Borsit. A programnak köszönhetően rengeteg élménnyel gazdagodtunk. 
 


Közösen énekeltek 

 


Nagy Petra Hanna közölte: – Az egyik legfelemelőbb élmény a közösen eltöltött dél­előtt után az volt, amikor a bodrogszerdahelyi gyerekekkel együtt elénekeltük nemzeti himnuszunkat és közös kedvencünket, a „Nélküled” című dalt. Megerősödött bennünk az a mottó, amit kirándulásunk tervezésekor megfogalmaztunk: „A magyart a magyartól határ nem választja el!” KM 
 

Borítókép: Sok felvidéki település kincseire csodálkoztak rá a tiszaszalkai diákok | Fotó: Kristán Zoltán archívuma

Címkék#tiszaszalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában