Kelet-retró

2022.04.01. 08:00

Az ibrányiak voltak Blaha Lujza leghűségesebb csodálói

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Wikipédia

1962. április 1., vasárnap

 

Az ibrányiak voltak Blaha Lujza leghűségesebb csodálói

 

A Magyar Ifjúság legutóbbi számában Blaha Lujza ükunokájához, Blaha Mártához, a Déryné Színház fiatal művésznőjéhez intéztek néhány kérdést. Ebből idézünk. 
- Első színpadi élménye? 
- Ibrányban tavalyelőtt kis epizódszerepet játszottam. Egy évre rá a Fehér akácokat mutattuk be ugyanitt, s amikor színpadra léptem, felismert és megtapsolt a közönség. Apróság, de sosem fogom elfelejteni... 
Annak idején az ibrányiak voltak Blaha Lujza leghűségesebb csodálói. A krónika szerint még pesti bemutatkozására is elkísérték a nemzet csalogányát, akinek kérésére az ő számukra tartották fenn a Nemzeti Színház hátsó széksorainak jegyeit.

 

1972. április 1., szombat

 

Több ezer érdeklődő tekintette meg a katonai szemlét Nyíregyházán.
Panorámakép Nyíregyháza északi városrészéről

 

1982. április 1., csütörtök

 

Angyal költözik Nyíregyházára

 

A tavasz újabb kellemes meglepetéseket hoz a Szabolcs-Szatmár megye autóséletében: a Magyar Autóklub megyei szervezete egy sor ígéretét váltja valóra a turistaszezon kezdetére. Az első kedvező lépés, hogy a szokásosnál korábban, már április 4-én megkezdi segélyszolgálatát a sárga angyal. Mégpedig nem a szokásos helyén, Újfehértónál, a 260-as kilométerkőnél, hanem Nyíregyházán, a Hatzel tér 10. szám alatt, a város szívében, ahol április 10-én már működni kezd a műszaki állomás is. 
A segélyszolgálat beköltöztetésének nagy előnye, hogy azt a városban lerobbant autósok is igénybe vehetik, hiszen a 11-429-es hívószámon, telefonon is elérhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában