Segítettek

2022.04.29. 07:16

Epilepsziás rohamot kapott egy lány a baktalórántházi suli udvarán, két katona sietett megmenteni!

Epilepsziás rohamot kapott kislányon segítettek az észak-keleti határon szolgálatot teljesítő katonák.

Forrás: Facebook / MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Nagy József tizedes arra lett figyelmes, hogy egy diák rosszul lett a baktalórántházi Vay Ádám középiskola udvarán. Azonnal az epilepsziás rohamot kapott kislányhoz sietett. Mindeközben csatlakozott hozzá egyik bajtársa, Tóth László tizedes is. A katonák stabil oldalfekvésbe helyezték a diákot, ellenőrizték a légzését és segítséget kértek a helyszínen tartózkodó katonai egészségügyi szolgálattól, akik azonnal értesítették a mentőket - számolt be róla közösségi oldalán az MH 5. Bocskai István Lövészdandár.

 

Az eredetileg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Logisztikai Zászlóaljába tartozó katonák jelenleg az észak-keleti határon szolgáló honvédek logisztikai ellátását biztosító Tábori Ellátó Csoport tagjai, amelynek a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium ad otthont.

 

A katonák helytállását Farkas Sándor alezredes, az MH Észak-Keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka a helyszínen köszönte meg és elismerését fejezte ki a segítségnyújtásért.


Forrás: Haon / Facebook - MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában