Jegyzet

2022.04.22. 16:06

Ez a (c)sikk

A nagyok dolgába nem szólhatunk bele: amit ma leszavaznak a klímacsúcson, azt kiskapukat találva holnap mégis megteszik.

Száraz Ancsa

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Megígérik, hogy ami káros, azt csökkentik vagy felszámolják, de szinte semmi sem változik. Ám a természet védelme a mi dolgunk is, ha pedig mélyen magunkba nézünk, találunk sepregetni valót – sokan nem is keveset. Vannak, akik a cuki jegesmedvepár alatt zsugorodó jégtábla láttán sírnak egy kicsit, David Attenborough filmjeit többször is megnézik, és amikor csak lehet, aláírják a környezetvédők petícióját – de ezt is csak addig teszik, amíg a kényelmüket nem veszélyezteti. Mert ha egy méternél távolabb van a kuka, a csikket a földre dobják, zsákokba gyűjtött szemetüket az út szélén teszik le, az életet adó fákat pedig betonra cserélik. 
Ha nem változtatunk drasztikusan, néhány évtized múlva nem tudjuk megünnepelni a Föld napját. Föld ugyanis már nem lesz, Nap is csak azért, mert túl messze van ahhoz, hogy tönkretegyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában