Gergelyiugornya

2022.04.26. 17:23

Gyülekezeti napot rendeztek a térség nevelőszülői számára

A résztvevők megoszthatták egymással a tapasztalataikat, de hasznos tanácsokat is kaptak.

KM

Az istentisztelet egyik pillanata | Fotó: Bodnárné Varga Éva

Sok olyan gyermek van hazánkban, akik valamilyen ok miatt nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Számukra a nevelőszülők teremtik meg a szeretetet nyújtó és biztonságot jelentő otthont. A nevelőszülőnek különleges végzettségre nincs szüksége, fontos azonban a kitartás, a megértés, az elhivatottság. A nevelés során azonban mégis adódhatnak olyan helyzetek, problémák, amit a nevelőszülők szívesen megbeszélnének tanácsadó szakemberekkel. 

Kötetlen beszélgetés keretében 

Éppen ezért – egy alulról induló kezdeményezésnek köszönhetően – a Kelet-magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ munkatársai a nevelőszülői családjaik számára gyülekezeti napot tartottak a gergelyiugornyai református gyülekezettel közösen az elmúlt vasárnap. A gergelyi református templom adott otthont a találkozónak, amelyen közel százan vettek részt. A vendégek Vásárosnaményból és a térség településeiről érkeztek, s a nevelőszülőket a gyermekek is elkísérték. 

A gyülekezeti nap istentisztelettel kezdődött, amit vers és énekszám is színesített. A szertartást szeretetvendégség követte, amelyen kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek meg a gyülekezet tagjai a nevelőszülői munkával. 

Nemes és önzetlen feladat 

A résztvevők megoszthatták egymással a tapasztalataikat, de sok hasznos tanácsot kaptak a szakemberektől is a családias hangulatú rendezvényen. Korábban még sohasem volt ilyen jellegű program a gyermekvédelmi központ életében, de olyan jól sikerült, hogy a szervezők már azon gondolkodnak, hogy hagyományt kellene teremteni a gyülekezeti napból. Ennek megvalósításában a házigazda gergelyi református gyülekezet is készséges partner, hiszen a legfőbb cél az, hogy minél több új nevelő családot tudjanak bevonni a hálózat munkájába. A megyében ugyanis még több nevelőszülőre lenne szükség, ezért szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen vállalkozik erre a nemes és önzetlen feladatra. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában