Méhbarát foglalkozások

2022.04.05. 10:03

Ismerkedés a méhekkel

A diákok kézműves-foglalkozásokon örökítették meg az élményeiket.

KM

A programban részt vevő diákok a pedagógusukkal

Forrás: iskola

A méhek életével és munkájával kapcsolatban Nyíregyháza önkormányzata és lengyel testvérvárosa, Rzeszów kezdeményezésére a Visegrádi Alap támogatásával pályázatot írtak ki diákok számára. 

 

Testfelépítés, szerepvállalás 


Mivel az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tag­intézménye Sóstóhegyen mint ökoiskola nagy hangsúlyt helyez a gyermekek természetbarát szemléletének kialakítására, kidolgoztak egy projekttervet, melynek célja, hogy a fiatalok minél jobban megismerkedjenek, megbarátkozzanak a méhekkel. 


Az oktatási intézmény diákjai részt vettek ezeken a BeeFriendly (méhbarát)-foglalkozásokon, megismerkedtek a méhek testfelépítésével, szaporodásával, ökológiai szerepükkel. Az elméleti tananyag feldolgozása után a tanulók kézműves-foglalkozásokon örökítették meg élményeiket, a méhekkel kapcsolatban csodás alkotások születtek a felkészítő és projektvezető pedagógus, Szűcsné Nagy Andrea vezetésével.

Címkék#méhek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában