NYÍRVV

2022.04.08. 07:00

Kicsinosítják a városi játszótereket

Ebben az évben öt helyszínen terveznek játszótéri fejlesztést a megyeszékhelyen.

LTL

Maya az édesanyjával szívesen tölti az időt a játszótereken

Fotó: Sipeki Péter

Százegy játszóteret tart fenn a NyírVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza közterületein, hatszázharminckét játékeszközzel. 
 

Folyamatos a karbantartás 


– A jelentős számú játszótér miatt elsősorban a már meglévők fejlesztésében gondolkodik társaságunk – kezdte reagálását érdeklődésünkre Kázmér László közterület-fenntartási ágazatvezető. Hozzátette, hogy az elmúlt nyolc évben kilenc új játszótér épült, és negyven helyszínen hajtottak végre fejlesztéseket, melyekhez esetenként különböző alapítványok, vállalkozások, egyesületek is hozzájárultak (Nyírerdő Zrt., Szerencsejáték Zrt., Rotary Club). 


– A játszótereket hetente ellenőrizzük, valamint negyedévente és évente átfogó operatív kontrollt is végzünk – közölte Kázmér László. – A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a tanúsítással rendelkező szervezet háromévente kötelezően felülvizsgálja az általunk fenntartott játszótereket. A karbantartásokat folyamatosan végezzük, az ellenőrzések során feltárt hiányosságokat ütemezzük, a balesetveszélyes helyzeteket pedig azonnal elhárítjuk. Az idén öt helyszínen tervezünk játszótéri fejlesztést: a Törzs, a Kossuth, az Árok, a Korányi és a Stadion utcákban.

Címkék#NYÍRVV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában