Nyíregyháza

2022.04.13. 11:30

Ragaszkodik a tárgyaláshoz

Rémhírterjesztéssel vádolja az ügyészség dr. G. Gy-t, akinek szerdán kellett megjelennie a Nyíregyházi Járásbíróságon, ahol az ügyében előkészítő ülést tartottak.

A vádirat szerint a nyíregyházi férfi 2020. november 25-én „A választás szabadsága” címmel jelentetett meg a saját internetes oldalán egy írást, melyben a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot értelmetlennek, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának, a koronavírus elleni védekezést pedig mesterségesen szított hisztériának nevezte. A szájmaszkokról, amelyek viselése akkor kötelező volt, azt állította, hogy nem töltik be védelmi szerepüket. 

 

 

 

A vádirat szerint a férfi szándéka a nagy nyilvánosság előtt a pandémia létének tagadására, a védekezési intézkedések céljának, eredményességének akadályozására irányult, magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására. Dr. G. Gy. nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, ragaszkodik a  tárgyalás megtartásához. Ügyvédje külföldi lapok szakcikkeit csatolását kérte: ezek a maszkviselés hátrányairól – légzési nehézségek, bakteriális felülfertőződés – szólnak, ezeket az első tárgyalásra, amit május 30-ára tűztek ki, lefordítják magyarra. 

 

Borítókép: Pusztai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában