Nyíregyháza

2022.04.20. 15:33

Újabb nevek a kapcsos könyvben

Húsz nyíregyházi középiskola végzőseinek nevével bővült a könyv.

Fotó: Pusztai Sándor

A megyeszékhelyen 2006 óta hagyomány, hogy az érettségiző diákok bejegyzik nevüket a Ballagók Kapcsos Könyvébe. Az első kötet betelt, ezért az önkormányzat 2015-ben elkészíttette annak „ikertestvérét”, amelybe az idei ballagók írhatták be a nevüket. A kapcsos könyv 260 oldalas, antikolt merített papírral, sötétbarna bőrkötésben, rézveretes sarkokkal és rézcsattal ékesített fedőlappal készült, s méltó emléket nyújt a ballagó diákoknak. A pandémia miatt tavaly és tavalyelőtt a végzősök nem jelenhettek meg személyesen, de az akkori végzősök nevét is őrzi a könyv.

Forrás: Pusztai Sándor

 

Történelmi idők tanúi


A városháza dísztermében szerdán húsz nyíregyházi középiskola végzős osztályainak névsora került rá a lapokra, a neveket az osztályok egy-egy képviselője írta be a könyvbe.

Forrás:


– Fordulópont ez az életetekben. Fontos ugrás előtt álltok, de nem tudhatjátok, hová fogtok érkezni – mondta Jászai Menyhért alpolgármester, aki hozzátette: a most ballagó diákok történelmi idők tanúi. – Bízunk benne, hogy végleg magunk mögött hagyhatjuk a koronavírus-járványt, de nem tudhatjuk, hosszú távon hogyan hat a társadalomra, a szomszédunkban pedig háború dúl – néhány éve még mindkét csapást elképzelhetetlennek tartottuk – mondta az alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a kapcsos könyv örökké összeköti a diákokat a várossal.

Forrás:


– Bárhová is vessen benneteket a sors, tudnotok kell, hogy Nyíregyháza gondol rátok és azt kérem, akárhol is vagytok, képviseljétek városotokat. Birkózzatok meg a nehézségekkel, feleljetek meg a kihívásoknak és teljesüljenek az álmaitok – fűzte hozzá Jászai Menyhért.  


Ecsedi Noémi diákpolgármester úgy fogalmazott: sok-sok év múlva talán már nem fogják ennyire fontosnak tartani az érettségit, vagy a ballagást, ám a végzősök számára most ezek a leglényegesebb események. – Apró lépések ezek, melyek a nagybetűs élethez vezetnek, apró sikerek, melyek megalapozzák a későbbi, nagy sikereket – mondta.

Forrás:

 

A Vasvári Pál Gimnáziumot Vári Zsófia, Horváth Renáta, Hrubóczki Anett, Csicsvári Bianka és Erdei Zsófia képviselték. Lapunknak azt mondták, fontos, soha vissza nem térő heteket, hónapokat élnek: sajnálják, hogy véget érnek a középiskolás éveik és tartanak az előttük álló időszaktól, hiszen nem tudják, mi vár rájuk. Készülnek a közelgő érettségire, és örülnek annak, hogy az elmúlt évektől eltérően ők ballagáson búcsúzhatnak majd el iskolájuktól. A Wesselényiből nyolcan érkeztek a városházára. Nagy Emil és Lipcsei Roland is maradnak még az iskolában, s tovább gyarapítják tudásukat. Azt mondták, nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetnek, s képviselhetik az intézményt, ahol, ahogy fogalmaztak, sokat tanultak, s ahol felkészítették őket az életre. 

Forrás:
Címkék#ballagók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában