Városmajori kultúrház

2022.04.20. 19:21

Újra élettel telik meg az épület

A nagyobb hiányosságokat már pótolták, de maradt még tennivaló a Városmajori kultúrházban.

Fotó: Pusztai Sándor

Hosszabb szünet után – mialatt komolyabb „ráncfelvarráson” esett át az épület – szerdán  újra birtokba vehették a művelődési házukat a Városmajor városrészen élők Nyíregyházán, aminek egy vidám újranyitási ünnepséggel is nyomatékot adtak. A jeles alkalomból a Váci Mihály Kulturális Központhoz, mint zászlóshajóhoz tartozó alintézmény hagyományőrző csoportjai adták a műsort, és rövid időn belül olyan hangulat kerekedett, hogy még a város alpolgármesterét, illetve a városrész önkormányzati képviselőjét, Jeszenszki Andrást is meg tudták forgatni a néptáncosok. A műsort ezúttal már az intézmény új szakmai vezetője, Demeterné Fórizs Anita közművelési szakember moderálta, akinek a köszöntőjéből az is kiderült, hogy az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése címen elnyert pályázati forrásból sikerült kihasítani annyi pénzt, amiből megújulhatott a külső homlokzat, és az épület vezetékhálózata, a nagyterembe pedig 4 légkondicionáló került.

 

 

Töltse be élet ismét

 

Elsőként az alpolgármester mondott ünnepi köszöntőt, a jelenlévők elnézését kérve, amiért ennyit kellett várniuk kedvenc találkahelyükre. – Sajnos egy 45 éves épület már csak ilyen, ha hozzányúlunk, olyan problémák jönnek elő, amire korábban nem is számítottunk. Ezzel együtt csak remélni tudjuk, hogy jó ide, a mozgáskorlátozottak számára is megközelíthetővé tett, légkondicionált épületbe ismét bejönni. Tudjuk, hogy nagyon sok civil szervezet működik ebben a városrészben, akiknek a tagjai számítanak arra, hogy itt élhetik a közösségi életüket, itt tölthetik el a nyugdíjas napjaikat. Mindez nagyon fontos a város szempontjából is. Amikor az ember az épületben körülnéz, látható, hogy van még mit tenni, éppen ezét ezen az úton nem is fogunk megállni – ígérte meg dr. Ulrich Attila, előre vetítve, hogy folyamatosan lesznek a házban munkálatok, hogy a színpad, a vizesblokk is a 21 századi elvárásoknak megfelelő legyen.

 

Miután sok örömöt és egészséget kívánt, Jeszenszki András vette át a szót, úgy is, mint a város Kulturális Bizottságának elnöke. Mint utalt rá, sok olyan ismerős arcot lát, akikkel a városmajori kultúrintézmény hagyományos farsangi bálján találkozhattak utoljára. – Én magam jobban szeretem a közösségi ház elnevezést, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy otthont ad olyan civileknek, kulturális egyesületnek, akik a néphagyományaikat őrzik. Kínáljon ez a ház a jövőben is nagyon jó közösségi, egyéni, szakmai vagy szabadidős tevékenységeket, és töltse be újra azt a funkciót, amit az elmúlt 4-5 évtizedben is betöltött – mondta el, átadva a színpadot az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület énekkarának, a Nyírség Tirpák Kulturális Egyesület vidám tagjainak, az Igrice néptáncosainak, valamint a Regezene zenekar muzsikusainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában