Csenger

2022.05.20. 07:04

A johanniták küldetéstudata

A hitből fakadó jó cselekedetek öröme, a felebaráti segítség mindenkori szükségessége.

km

 A magyar johanniták operatív szervezete a Johannita Segítő Szolgálat. A Csengerben több évtizedes múlttal bíró karitatív szolgálat folyamatosan segíti a Kisvárdai SZC Ady Endre Technikum és Kollégiumban tanuló kárpátaljai fiatalokat. A Münsterből érkező professzor, Wallrabenstein Peter jogi lovag a csengeri művelődési központban találkozott a támogatott fiatalokkal, a helyi vezetőkkel és az érdeklődőkkel. Az érdekes előadásában taglalta a hitből fakadó jó cselekedetek örömét, a felebaráti segítség mindenkori szükségességét. Dr. Arday András intézményvezető főorvos, jogi lovag történelmi áttekintést adott a 900 éves lovagrend múltjáról és tervezett jövőjéről. 

Felmérik az igényeket 

A népjóléti intézményben működő Csengeri Egészségfejlesztési Iroda a karitatív szervezet önkéntes munkáját végzi. Séllyei Enikő és munkatársai folyamatosan felmérik a rászorulók igényeit, és szervezik az adakozás módjait.
 

Borítókép: Dr. Arday András és Wallrabenstein professzor | Fotó: Kákos Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában