Nyíregyháza

2022.05.27. 16:57

Az egyetemmel ismerkedett az iráni nagykövet

A szakmai találkozón többek között szó volt az oktatási együttműködési lehetőségekről is.

Mielőtt dr. Kovács Ferenc polgármesterrel találkozott, szerdán a Nyíregyházi Egyetemre látogatott Nafez Arefi Hamid Reza, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete. Az intézmény vezetésének képviseletében a vendéget Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár fogadta. A jó hangulatú szakmai találkozón többek között szó volt az oktatási együttműködési lehetőségekről az iráni egyetemekkel, az egyetem nemzetköziesítési folyamatairól, a külföldi hallgatók fogadásának lehetőségéről, valamint az angol nyelvű képzésekről.

Keresik annak a lehetőségét, hogyan lehet angol nyelvű képzést szervezni az iráni fiataloknak a műszaki, az agrár- és a gazdasági területen | Fotók: egyetem

A hivatalos egyeztetést követően a nagykövet a kancellár vezetésével megtekintette acampust, illetve az intézményi infrastruktúrát. Az eseményen részt vett dr. János István általános rektorhelyettes, Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes és Béda Zsuzsa, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda irodavezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában