Magy

2022.05.07. 14:57

Digitális ugródeszka: tabletek adományba

KM

A nyereményeket Dobis-Lucski Zsófia (b), a MRSZ kommunikációs vezetője, Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője nyújtotta át Pappné Turik Tímea iskolaigazgatónak

Forrás: MRSZ

Ünnepélyesen átadták a magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda részére azokat a tableteket és laptopokat, amelyeket az intézmény a Magyar Református Szeretetszolgálat ( MRSZ) és a Yettel digitális oktatási programja, a HiperSuli Digitális ugródeszka elnevezésű pályázatán nyert. 
 

Sikeres pályamunkák 


A kiírásban elnyert mintegy 2 millió forint értékű 6 darab laptop az iskola digitális felzárkózását, a mai igényeknek megfelelő oktatás elősegítését szolgálja a jövőben. Emellett az intézmény pedagógusai 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek térítésmentesen. 


– „A 21. században elengedhetetlenné vált a digitális eszközök ismerete és használata, és azok a gyermekek, akik a család nehéz anyagi helyzete miatt nem férnek hozzá megfelelő informatikai készülékekhez, életük sok más területén is lemaradásba kerülnek. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a Digitális Ugródeszka pályázaton olyan oktatási intézményeket tudunk közösen támogatni, ahol a tanulók jelentős része hátrányos helyzetből érkezik, így az iskola számukra az egyetlen színtér, ahol találkozhatnak korszerű digitális eszközökkel és elsajátíthatják ezek használatát” – mondta Nagy Gábor, a MRSZ ügyvezető helyettese, szociális-fejlesztési ágazatvezetője. 


Koren Balázs, a HiperSuli szakmai vezetője azt emelte ki: – A pályázat során megerősítést kaptunk abban, hogy a tanintézmények egyre nyitottabbak az új, 21. századi oktatási módszertanok bevezetésére. Fontosnak tartjuk, hogy az eszközök mellett a tanárokat digitális oktatási módszertannal is segítsük, hogy azokat integrálni tudják a napi oktatási munkába. 


A magyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda mellett négy további intézmény nyújtott be sikeres pályamunkát.

Címkék#tablet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában