Erste Bank

2022.05.13. 11:07

Elismeri a hűséget az Erste Bank

Az Erste Bank eddig is kiemelt figyelmet fordított hűséges ügyfeleire, azokat a kis- és középvállalati partnereit pedig most külön elismerésben részesíti, melyek több mint húsz éve állnak kapcsolatban a pénzintézettel.

Forrás: Erste Bank

Forras: Erste Bank

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az Erste Banknak 45 olyan kis- és középvállalati ügyfele van, aki húsz éve választotta számlavezetőjének a bankot – ezért őket külön elismerésben részesítette a pénzintézet. Az ügyfelek a lojalitás díj mellé egy Lojalitás kedvezmény csomagot is kapnak ajándékba, melyben az Erste Bank kiemelt partnereinek termékeit és szolgáltatásait vehetik igénybe extra kedvezményekkel szervezetfejlesztési és egyéb tréningek, coaching, webaudit/-fejlesztés, illetve szekszárdi bor és élményprogramok témakörében.

Sumi Csaba, az Erste Bank kis- és középvállalati területe Észak-Kelet Magyarországi régióvezetője úgy véli: azok, akik egy pénzintézettel hosszabb ideje ápolnak tartós kapcsolatot, a közeli jövőben más előnyeit is élvezhetik a lojalitásuknak, hiszen a saját forrású finanszírozási termékek esetében a banknak nagyobb mértékben van alkalma és lehetősége az árazás és más feltételek kialakításakor figyelembe venni a pozitív bankkapcsolati múltat, ez pedig a hűséges ügyfelek számára forintban és százalékban mérhető előnyt jelent majd.

Kiemelkedő évet zárt tavaly a pénzintézet

Kiemelkedően jó évet zárt az Erste Bank kis- és középvállalati üzletága tavaly. A gyors gazdasági növekedésnek és a szektor számára felajánlott kedvező, támogatott hitelkonstrukcióknak köszönhetően az üzletágban a kötvény- és hitelállomány 10 százalékkal nőtt tavaly. Hasonló ütemben emelkedett a múlt évben az adott évben folyósított összeg is, vagyis 10 százalékkal több forrást (hitelt, illetve néhányan kötvényt) vettek igénybe a kis- és közepes vállalatok 2021-ben mint az azt megelőző évben. Sumi Csaba szerint az idei első félévben a szektorban folytatódhat a bővülés, kérdés azonban, hogy az emelkedő kamatok és a várhatóan megszűnő támogatott konstrukciók következményeként miként változik a vállalkozások hitelfelvételi kedve. A kis- és közepes – a 250 főnél kisebb létszámú, és az 50 millió euró (megközelítőleg 17,5 milliárd forint) éves árbevételt el nem érő – vállalkozások számára az idei első félévben még rendelkezésre állnak a rendkívül kedvező Széchenyi Go konstrukciók, ahol alacsony fix kamat mellett juthatnak finanszírozáshoz. Az államilag támogatott konstrukcióban beruházásra 10 százalék önerő mellett akár 1 milliárd forint is felvehető, 1 vagy – zöld, fenntartható vagy technológia-váltó cél esetén – 0,5 százalékos fix kamatra, akár 10 éves futamidővel is. De a 2-3 éves futamidejű, hitelkeret-jellegű Széchényi Go konstrukciók is jó ajánlatnak bizonyulnak a maguk 2,5 százalékos fix kamatával. Sumi Csaba arra számít, hogy az érintett vállalkozások többsége a nyárhoz közeledve egyre inkább felismeri majd: hosszú ideig ez lesz az utolsó lehetőség, hogy ennyire kedvező finanszírozási forráshoz jusson. Így várható, hogy néhányan előrébb hozzák a tervezett fejlesztéseket, illetve az ezekhez kapcsolódó hitelfelvételt. Lendületet a gazdaságnak ezt követően az új uniós költségvetési ciklus támogatásai hozhatnak, ám a pályázatok megjelenésére várni kell, miközben az uniós támogatások igénybevételének továbbra is feltétele lesz a megfelelő saját erő biztosítása.

Forrás: Erste Bank

A támogatott hitelkonstrukciók várható kifutásával párhuzamosan egyre inkább előtérbe kerülnek a hagyományos finanszírozási megoldások, élesedik a verseny. A pénzintézetek eddig dobozos termékeket kínáltak ügyfeleiknek, hiszen az államilag támogatott konstrukciók mindenkinél azonosak, leginkább az ügyfélkiszolgálás minőségében lehetett versenyezni egymással. – „Ebben a versenyben az Erste kifejezetten jól áll, hiszen az elmúlt négy évben a legjobb eredményt érte el versenytársai között az ügyfélelégedettségi felmérésekben” – emelte ki Sumi Csaba, hozzátéve: a bank számára kiemelten fontos a tartós és jó kapcsolat a partnereivel, ezért is igyekeznek elismerni azokat, akik több éve, vagy évtizedek óta állnak kapcsolatban a pénzintézettel.

 

Címkék#Erste Bank
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában