Vagy kutyaszőrt köré?

2022.05.11. 17:30

Ezentúl emberi hajat tesznek a nyíregyházi sofőrök a motortérbe?

A Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban egy szokatlan poszt jelent meg a napokban.

Forrás: illusztráció / shutterstock

"Sziasztok. Egy közterületen lévő problémához kérem a segítségeteket..." - írta egy hölgy. "A Kórház utcán egy parkolóban éjjel nyestek szaladgálnak, időnként egyik másik autóra fel is ugranak, majd lecsúsznak. Tudomásom szerint kárt tudnak tenni az autókban. Aki tud valami okos megoldást, ne tartsa magában, kérem jelezze! Körülbelül 50-60 autótulajdonos nevében is köszönöm!"

"Na akkor megvan mi hurcolta be a fél száraz kenyeret a kocsi motorterébe pedig mi az kórház út másik oldalán parkolunk.És nem az első eset volt! Jó lenne valami megoldást találni" - írta valaki más.

Több se kellett a nyíregyháziaknak, érkeztek a praktikák szép számmal. Ki gondolta volna, hogy az emberihaj is mekkora segítség lehet nyestek ellen.

"Általában a motortérbe másznak, és ott tudnak kárt tenni a csövek, vezetékek megrágásával. Állítólag emberi hajat kell tenni a motortérbe, mert az elriasztja őket! Havonta kell cserélni! Fodrásztól kell kérni natúr, festetlen hajat. Csak az jó, mert "emberszaga" van!" - írta egy férfi.

És állítólag nem csupán az emberi haj működik...

"Kutya szőrt kell tenni a kocsi köré!" - javasolta egy hölgy.

 

Más a csípős paprikára esküszik

 

"Azt hallottam nagyon csípős paprikával kell bekenni a vezetékeket, hogy ne rágják szét. Hogy működik-e, sajnos nem tudom" - írta valaki más.

De akadt olyan is, aki online boltban kapható nyestriasztót javasolt, s olyan is, aki azt mondta, vízzel teli műanyag palackot kell a kocsi mellé tenni. Az élvefogó csapdáról viszont megírták, hogy nem hoz megfelelő eredményt.

"Az élvefogó csapdával kb. 10-szer megfogtam a közelben lakó sün-t. (Nyestet nem.) A motorház alá tetőlécre feszített csibehálót kell tenni. Nem mászik fel a motortérbe. (Ezt Németországban is láttam.) A szélvédőre tett fényvisszaverős árnyékolóra sem másznak" - írta valaki.

Persze akadtak jó humorú kommentelők is, akiket egyből megihletett a nyestek csúszkálása.

"Legyen fizetős a lecsúszás. A strandon se ingyenes!" - írta valaki, majd bővebben is kifejtette: "Kéne egy tábla, hogy szaladgálni, ugrálni csúszkálni tilos. Vagy ugyanezt megcsinálni piktogrammal, hogy tutira megértsék. A táblát pedig kivilágítani. Vagy az autókat vékonyan bekenni mézzel, hogy ne csússzanak... és kitenni még egy táblát nekik, hogy "nyalogatni tilos"."

Forrás: Nyíregyen Hallottam

Címkék#nyest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában