Távhő

2022.05.24. 11:30

Fűti a korszerűsítés vágya

Véget ért a fűtési szezon, folytatódnak a korszerűsítési munkálatok a megyeszékhelyen.

LTL

Az idei esztendő legnagyobb mértékű projektje a lejárt hitelességű használati melegvíz-mérő cseréje. 

Közel kétezer hibabejelentés 

A 8 ezer eszközt az elszámolási időszak, azaz június 30-a után kezdik el cserélni hiteles mérőkre a szakemberek, akik a tervek szerint az év végéig végeznek ezzel a tevékenységgel. 
– Ezek a mérők már részei lesznek az okosmérőrendszernek. A kis jeladóknak köszönhetően nem kell bemennünk a lakásokba a fogyasztókhoz a leolvasás miatt – közölte a megkeresésünkre Joó László, a Nyírtávhő ügyvezető igazgatója annak apropóján, hogy véget ért a fűtési szezon. 
– Átlagosnak nevezhető a mögöttünk hagyott idény. Nem sokkal, de valamelyest hűvösebb volt a tél a korábbiakhoz képest, viszont az extrém hideg időszak elkerült bennünket. Mindössze 3 százalékkal nőtt a fogyasztás. Közel 2 ezer hibabejelentés érkezett a fűtési szezonban, ennek a 90 százaléka légtelenítési problémából fakadt, ezenkívül a radiátorszelep meghibásodása jelentett gondot – értékelt a 16 ezer lakossági és ezer üzleti felhasználót kiszolgáló cég vezetője. 
A Nyírtávhőnél folytatják a beruházási munkákat, amik szeptember 15-ig tartanak. 
– Ezúttal a Jósavárosra fókuszálunk: az Ószőlő utcán és az Etel közben primer vezetékcserét végzünk, emellett vezetéket cserélünk és újat építünk ki a Széchenyi utcán. Számos hőközpontot újítunk fel, a szivattyúkat is kijavítjuk. 

 

Borítókép: Tizenhatezer lakossági és ezer üzleti felhasználót szolgál ki a Nyírtávhő | Fotó: Szarka Lajos

Címkék#távhő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában