Nyíregyháza

2022.05.11. 12:01

Gigantikus fejlesztési folyamat érkezett célegyenesbe Nyíregyházán

Kormánydöntés született a hatalmas mértékű támogatásról: negyvenhárom milliárd forint az ipari parkra.

Fotó: Sipeki Péter

Gigantikus fejlesztési folyamat célegyenesébe érkezett a megyeszékhely önkormányzata és a Nyíregyházi Ipari Park Nonprofit Kft.: korábban soha nem látott mértékben bővül az ipari park.

A szerda délelőtti, városházi sajtótájékoztatón a kormánytámogatás nagyságrendjéről lehullt a lepel, a két befektető kilétét viszont jótékony homály fedi, ezt diktálja ugyanis az üzleti titoktartás – a majdani közös siker érdekében.

– A ciklus elején nyomatékosítottam, hogy az egyik fő prioritás a gazdaságfejlesztés, ami magával vonzza a színvonalas munkahelyteremtést is. Kiszámítható jövőt szeretnénk biztosítani a Nyíregyházán tanuló diákoknak, azt szeretnénk, ha itt telepednének le és alapítanának családot. Ehhez megfelelő munkahely és lakhatási lehetőség kell az egyre élhetőbb városunkban – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester, aki fajsúlyos bejelentést tett. – Kormánydöntés született az ipari park fejlesztésének 43 milliárd forintos támogatásáról, így az eddigi 123 után további 423 hektárt vásároltunk.

Részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában