Nyíregyháza

2022.05.04. 12:21

Lions: vendégágyak Kárpátaljára (fotók)

Száz vendégágyat pakoltak fel 2,8 millió forint értékben szerda reggel az „oroszlánok”.

Az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai pakoltak

Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Amikor kitört az orosz-ukrán háború, az Első Nyíregyházi Lions Club azonnal kinyilvánította a segítő szándékát a háborús menekültek megsegítésére. A klub évek óta a kárpátaljai rászorulókat támogatja – melyet a  Kárpátaljai Református Egyházzal végzett -, most az együttműködés új fokozatba lépett. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felkarolta a nyíregyházi kezdeményezést, azt országos szintre emelte, és egyben felkérte a klubot a nemzetközi és a hazai felajánlások koordinálására, amire a nyíregyházi Cidor Mihályt bízta meg. A bő két hónapban heti rendszerességgel zömmel tartós élelmiszereket juttatnak át a határon – alkalmanként megközelítőleg félmillió forint értékben. Szerda reggel a Praktiker Orosi úti áruházánál sürögtek-forogtak az Első Nyíregyházi Lions Club tagjai.

– A nemzetközi Lions szövetség alapítványa (LCIF - Lions Clubs International Foundation) pozitívan bírálta el a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének a pályázatát, ennek köszönhető a támogatás. Felmértük az igényeket, és mivel egyik legnagyobb gond jelenleg a menekültek elhelyezése, ezért megállapodtunk a barkácsáruházlánccal egy kedvezményes árról. Segítségükkel - melyet ezúton is köszönünk - az ország különböző pontjairól sikerült begyűjteniük száz új vendégágyat. Ezt Beregszászra szállítjuk, ahol a Kárpátaljai Református Egyház eljuttatja a legszükségesebb helyekre háborús menekültek megsegítéséért – mondta Antal Roland, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

LTL

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában