Nyíregyháza

2022.05.12. 09:05

Öt évtizeden keresztül szolgálta az erdők javát

KM

Muszka Ferenc, Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetétől a Sóstói-erdő kerületvezető erdésze, 47 év munkaviszony után nyugdíjba vonult – adta hírül a társaság. 
Mint írták: „Sokunk Feri bácsija 1975-ben kezdte hivatását az akkori Nyíregyházi Erdészetnél, aktív pályáját a nyírtelki-kótaji erdőkben, 2005-től a Sóstói-erdővel kiegészített erdészkerületében töltötte. A majd’ öt évtizedes szolgálat erdős léptékben is jelentős. Különösen igaz ez a Nyírségben, ahol a gyorsan növő fafajok aránya magas, így ez idő alatt gyakran előfordult, hogy Feri bácsi egy-egy erdőállomány teljes életciklusát végigkísérhette az erdőfelújítástól a véghasználatig, hogy aztán ismét az erdőfelújításé legyen a főszerep.” – méltatta a Nyírerdő Zrt. a szakembert. 
Megtudtuk, erdőfelújításokban, erdőtelepítésekben, közmunkaprogramok működtetésében, természeti katasztrófák kezelésében, erdőfelújítások ápolásában is részt vállalt Muszka Ferenc. De ha ehhez hozzágondoljuk a Nyíregyházi Erdészet sajátosságait, melyek a megyeszékhelyhez és a Sóstói-erdő park­erdei jellegéhez kötődnek, rengeteg feladatot lehetne még felsorolni: parkerdei fejlesztések kivitelezése, park­erdő-fenntartás, az erdőben pihenni vágyók igényeinek való megfelelés – gondoljunk csak az Erdei Tornapálya környékére. 
– „Lojalitás, kitartás, precíz munkavégzés, elhivatottság és szakmaszeretet jellemezte Feri bácsit” – írták róla. 

A Sóstói-erdő nem marad erdész nélkül a jövőben sem: egy fiatal erdésztechnikus szakember váltja Feri bácsit. Simkó Milán 26 éves, nyíregyházi erdész vette át az elmúlt hónapokban idős kollégájától azokat az ismereteket, tudnivalókat, melyekkel elindulhat ezen a bizonyára göröngyös, de annál ígéretesebb pályán. 

 

Borítókép: Az új erdész, Simkó Milán és Muszka Ferenc | Fotó: NYÍRERDŐ

Címkék#erdő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában