Para

2022.05.09. 14:00

Szabolcsi bestiárium - Lények, amik ráhozták a frászt a nyíregyháziakra!

Az Állathatározó Facebook-csoport elsődleges célja a Kárpát-medencében élő állatfajok azonosítása - ebben a csoportban rendre publikálnak különös lényekről készült fotókat a szabolcsiak is, abban reménykedve, hogy valaki tud segíteni nekik a meghatározásban. És bizony akadnak igen ijesztő élőlények is néha. A nyíregyházi szörnyikékből válogattunk.

Forrás: Állathatározó

Egy egészen friss, májusi fotó került fel nemrégiben. A hatalmas rovart sokan ismerik már. Ő a nünüke!

Forrás: F. Dóra

"Méghozzá, ha jól látom egy óriás nünüke (Meloe cicatricosus). A csápjain nincs megtört rész, és az előhát elülső sarkai hegyesek. Nagyon szerencsés vagy, hogy találkoztál vele" - írta valaki.

Ez a hatalmas nyíregyházi pók már annál ijesztőbb...

Forrás: K. Renáta

"Sziasztok, ez milyen pók lehetett? Nyíregyháza, belvárosi gardrób szekrény alatt lakik amúgy..."

"Sajnos pont a pók elég sötét lett. Nem igazán látszik belőle semmi konkrétum. Azt bátran kijelentem, hogy Farkaspók családba tartozik" - írta egy kommentelő.

Egy másik pók is feltűnt a posztoló hölgynél, ezt az állatot dajkapókként azonosították.

Forrás: K. Renáta

"Sziasztok! Van sejtésem, de megerősítést kérek, mi lehet ez? Határozást kérek szépen! Nyíregyháza, tó melletti járdán láttam..." - írta egy hölgy, akinek a sejtéseit igazolták: ez bizony a lótücsök vagy lótetű. (Gryllotalpa gryllotalpa)

Forrás: B. Vali

Egy másik farkaspók - méghozzá igen nagy.

Forrás: K. Edit

No de ez a Sóstón fotózott, állítólag 5 centis pajzsos rák se semmi!

Forrás: V. Zoltán

"Sziasztok! Lehet tudni, hogy kit tisztelhetek a látogató személyében?" - írta egy hölgy, majd posztolt egy fotót, ami sokakra a frászt hozta.

Forrás: K. Renáta

"Mondd, hogy Ausztráliában laksz és ez nem itthon van!" - írta valaki az egyébként valaki által ugrópóknak azonosított lényt.

Forrás: Állathatározó
 

Címkék#állatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában