Nyíregyháza

2022.05.25. 14:53

Szorosabbra fűznék a kapcsolatokat

Az iráni nagykövet az egyetemen és a városházán is járt.

Illusztráció: Pixabay

– Számomra nagyon fontos, hogy ne csak a fővárost ismerjem, ezért amikor lehetőség van rá, ellátogatok a magyar nagyvárosokba és az azok környezetében lévő településekre. Beszélgetek a polgármesterekkel, a felsőoktatási intézmények és a gazdasági szervezetek vezetőivel, informálódok, hogy ezzel megalapozzam a későbbi együttműködést – így fogalmazott Hamid Reza Nafez Arefi, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, aki szerdán ismerkedő látogatásra érkezett Nyíregyházára. Megbeszéléseket folytatott a megyei kereskedelmi és iparkamara, illetve a Nyíregyházi  Egyetem vezetőivel, a városházán pedig dr. Kovács Ferenc polgármesterrel találkozott.

Fesztiválokon mutatkoznának be

– Magyarország és Irán jó kapcsolatokat ápol a politika, a gazdaság, az oktatás és a kultúra területén, most azért vagyok itt, hogy megvizsgáljuk, hogyan fűzhetők ezek még szorosabbra. Az egyetemen megismerkedtem az oktatás struktúrájával, az intézmény profiljával, a kamara képviselőivel a térség gazdasági jellemzőiről kaptam képet, dr. Kovács Ferenccel pedig arról beszélgettünk, hogyan mutatkozhatnának be a város fesztiváljain iráni művészek – tette hozzá a nagykövet.

– A nemzetközi néptáncfesztivál, a Cantemus kórusfesztivál vagy a VIDOR is alkalmas arra, hogy iráni énekesek, táncosok elhozzák városunkba országuk kultúráját – ezt mondta dr. Kovács Ferenc polgármester, aki hozzátette: bízik abban, hogy a kapcsolatok már a közeljövőben szorosabbra fűzhetők és hogy ebben Nyíregyházának is fontos szerep jut.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában