Nyíregyháza

2022.05.13. 11:31

Újabb hat érték lett tagja a tárnak

Ötvenkettőre bővült a Nyíregyházi Települési Értéktár helyi értékeinek száma.

Fotó: Pusztai Sándor

Stílszerűen a városnapi programsorozat részeként hirdették ki, hogy melyek a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan bekerült helyi értékek. Dr. Kovács Ferenc a városháza Krúdy termében emléklapot nyújtott a javaslattevőknek és az értékgondnokoknak.
A Nyíregyházi Törvényszék épülete, a nyíregyházi villamosközlekedésnek emléket állító Bvill 812-es számú kocsi, a Vikár Sándor Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és tanulóinak kimagasló kultúraközvetítő zeneművészeti tevékenysége, Váci Mihály irodalmi munkássága, Szesztay László mérnöki tevékenysége és a „A szabolcsi dohány” lett része az illusztris értéktárnak.

– Éppúgy jár a köszönet a javaslattevőknek, mint az értékgondnokoknak. Járjon mindenki nyitott szemmel Nyíregyházán, várjuk a jövőben is a felvetéseket: biztos vagyok benne, hogy gyarapodik majd az értéktár – mondta Tomasovszki Anita, a Nyíregyházi Települési Értéktár bizottság elnöke.

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában