Kelet-retró

2022.06.22. 16:00

6 szomszédos portán pusztított Penészleken a tűzvész

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 50 éve ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: MW-archív

1972. június 22., csütörtök

6 szomszédos portán pusztított Penészleken a tűzvész

Súlyos tűzvész pusztított június 20-án Penészlek községben. Nem sokkal délelőtt 10 óra után a Vasvári Pál utca 21, 23, 25, 26, 28, és 30 számú portákon keletkezett tűz, melléképületek borultak lángba. A 21., 23. és a 28. szám alatti lakóépületekre is átterjedt a tűz. A tűzesethez riasztott penészleki, nyírbátori, nyírbélteki, nagykállói önkéntes tűzoltók, valamint a mátészalkai, a nyíregyházi, a kisvárdai és a debreceni állami tűzoltók egységei a határőrség és a lakosság segítségével, több órás megfeszített munka után tudták csak elfojtani a lángokat.

Az oltás során három személy égési sérüléseket szenvedett. Egy asszonyt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, míg a másik két sérültet elsősegélyben részesítették a kivonuló mentők. A tűz keletkezési okának kiderítésre a rendőrség a tűzoltóság szakembereinek bevonásával megkezdte a vizsgálatot. Az anyagi kár, az előzetes becslések alapján, meghaladja a 150 ezer forintot, de a portos kárértéket csak később tudják megállapítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában