Cégénydányád

2022.06.10. 12:53

A Pajtaszínházban léptek fel az együttesek

Fecske László

Részlet a műsorból | Fotó: a szerző

A hűvös és enyhén csapadékos idő ellenére kiváló hangulatban telt a közelmúltban megrendezett gyermeknap Cégénydányádon. A szatmári település egykoron elsőként szervezte meg a térségben ezt a jeles eseményt, s újítását azóta már több település is átvette. 

Diafilmvetítés, szivacságyú 

A gyermeknapi programok ötletgazdája a néhány éve elhunyt – Szatmár egyik legendás hírű közösségi embere – Lilik Ákos volt. A szervezői munkában megemlítendő még Szűcs Erzsébet neve is, aki ugyancsak a szívén viseli a hagyományok ápolását. Mint Kelemen Róbert, a település polgármestere lapunknak elmondta, a faluban az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a kultúra, a hagyományok megőrzése, s az első gyermeknapi rendezvényeken is erre helyezték a hangsúlyt, manapság pedig mindezt kiegészítették modernebb szolgáltatásokkal. 

Az impozáns Pajtaszínházban többen is felléptek, köztük a népszerű Kokas Banda, valamint a Csicseri és Borsó együttes. Volt továbbá kirakodóvásár, kézműveskedés, diafilmvetítés, szivacságyú. A logikai játékok kedvelői a szatmári vidék egyik kiemelkedő sportemberétől, Tukacs Lászlótól vehettek sakkleckéket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában