Fényeslitke

2022.06.23. 12:54

Csatlakozni a nemzetközi hálózathoz

Hamburg, Duisburg, München, Bécs, Buda­pest és Arad ter­minál­jaival kerül összeköttetésbe a fényeslitkei.

KM

Christopher Beplat és Tálosi János

Forrás: EWG/Piltner Péter

Együttműködési megállapodást kötött Európa vezető konténerterminál-üzemeltetője, az Eurogate Csoport hazai vasúti leányvállalata, az Eurogate Rail Hungary Zrt. (ERH) az East-West Gate (EWG) beruházójával, hogy a fényeslitkei terminált bekapcsolják az európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatba. A megállapodással az ERH ügyfelei számára közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a kontinens legnagyobb és legmodernebb szárazföldi terminálja, az EWG és számos nagy európai terminál között. 
 

Átrakodás és szállítás 


Az Eurogate Rail ­Hungary Hamburg, Duisburg, ­München, Bécs, Budapest és Arad, valamint a fényeslitkei EWG-terminál között kínál közvetlen kapcsolatot vasúti áruszállításra, ezenfelül az ERH ügyfelei igénybe vehetik az EWG átrakodási és tárolási szolgáltatásait. A megállapodás a vasúti logisztikai együttműködés mellett technológiai tudástranszferre is kiterjed. A legmodernebb technológiával épült EWG beruházója megosztja működési tapasztalatait az ­Eurogate-tel az 5G magánhálózatról, a távoli daruműködtetésről, a virtuális szimulációról és más modern logisztikai fejlesztésekről. 


Az együttműködési megállapodást Christopher ­Beplat, az ERH anyavállalata, az Eurogate Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója és Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója írta alá. 


– Ezzel a megállapodással nemcsak kulcsfontosságú új piacok irányába biztosítunk kapcsolatot ügyfeleinknek, hanem az EWG értékes technológiai tapasztalata segít abban, hogy az iparág élvonalában maradjunk – mondta Christopher Beplat. 
 

Új piacok felé 


– Az Eurogate-tel létrejött együttműködés nemcsak az EWG, hanem az egész magyar vasúti logisztika számára fontos, hiszen bekapcsoljuk Magyarországot a nemzet­közi vasúti logisztikai hálózatba – hangsúlyozta Tálosi János. 


Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be a kelet–nyugati kereskedelemben: az áruforgalom az elmúlt néhány évben jelentősen bővült, és az EWG tovább növeli a Magyarországon keresztüli szállítás vonzerejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában