Csenger

2022.06.24. 17:59

Csengeri diákok szép sikerei

Tehetséges szavalók a KSZC Csengeri Ady Endre Technikumból: Balassagyarmaton bizonyítottak.

KM

Török Ágnes és dr. Baloghné Tóth Natália felkészítő tanárok, a három diák, Hanna, Imre és Tifani, valamint Barcsay István igazgató | Fotó: Kákos Dávid

Különleges és rendhagyó jutalomban részesültek a csengeri középiskolások Balassagyarmaton. 

A 32. alkalommal megrendezett Madách–Mikszáth vers- és prózamondó versenyen három tanuló, Farkas Tifani 9. (felkészítő tanár: Török Ágnes), Tőkés Imre 11. (felkészítő tanár: dr. Baloghné Tóth Natália) és Varró Hanna 10. osztályos tanuló (felkészítő tanár: Török Ágnes) bizonyíthatta előadói tehetségét. A zsűri elnöke Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke volt. 

Erdélyi táborba mehetnek 

A rendezvényt a hagyományokhoz hűen a Rákóczi Szövetség támogatta. A szövetség jóvoltából a versenyen részt vevő 16 szavaló közül 6 diák különleges díjat vehetett át, ugyanis egyhetes erdélyi színjátszótáborban vehetnek részt a nyári szünetben. 

A hat jutalomkirándulásból hármat a csengeriek nyertek, melyet Mihályi Magdolnától, a szövetség alelnökétől vehettek át. Varró Hanna 3., Tőkés Imre 2. helyezéssel és az azzal járó értékes jutalmakkal öregbítette az Ady-iskola hírnevét. 

 

Címkék#csenger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában