Nyíregyháza

2022.06.14. 16:16

Egyetemisták óriási fegyverténye a hegesztésükkel

Országos elsők lettek az egyetemisták: az idei versenyt a Nyíregyházi Egyetem csapata nyerte.

LTL

A Budapesti Műszaki Egyetem Hegesztési Szakosztálya nyolcadik alkalommal rendezte meg az országos versenyt, ahol tíz csapat mérte össze tudását az ország hat egyeteméről (Budapesti Műszaki Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Nyíregyházi Egyetem, Neumann János Egyetem, Miskolci Egyetem és Dunaújvárosi Egyetem). A verseny tizenkét feladatát a szakosztály ipari partnerei, valamint az Anyagtudomány és Technológia Tanszék munkatársai állították össze. Óriási fegyvertény, hoyg az idei hegesztési versenyt a Nyíregyházi Egyetem csapata nyerte, a második helyre a Budapesti Műszaki Egyetem gárdája ért be, míg a dobogó harmadik fokát a Neumann János Egyetem egyetem egyik együttese foglalhatta el.

Kedden Vassné prof. dr. Figula Erika rektor ünnepélyes keretek között köszöntötte a győzteseket: Rezes Gábort, Rezes Martint, Józsa Vincze Ákost és Fazekas Csabát, valamint felkészítő tanárukat, dr. Szigeti Ferencet. A nyíregyháziak másik csapata a hetedik lett Skorcev Gergő, Kovács Tamás, Bakó Zoltán és Szabó Tamás összeállításban. 

– Nagy öröm, amikor az egyetemünk országos sikert ért el. Erre az eredményre sokan felfigyeltek a szakmai berkeken belül. Le a kalappal a hallgatóink és a felkészítőjük előtt! – mondta Vassné prof. dr. Figula Erika az egyetem dísztermében, ahol elismerő okleveleket adott át.  

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Kara szervezte az „Ez egy igazi CAMu!” elnevezésű, online CAM programozó versenyen a Nyíregyházi Egyetemet két csapat képviselte. A harmadéves gépészmérnök hallgatókból álló „NYE-G73” nevű együttes (Lakatos Ernő, Batári Benc, Pál András) második, a másodéves gépészmérnök hallgatók alkotta „ZTG22” nevű csapat (Kovács Tamás, Nyeste Zita és Skorcov Gergő) nyolcadik lett, felkészítő tanáraik Százvai Attila és Bekő Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában