Nyíregyháza

2022.06.25. 21:26

Múzeumok Éjszakája a Kállay Gyűjteményben (fotók)

A szervezők a rendezvénynek a „Technika ördöge” címet adták, utalván arra, hogy az idén a számítástechnika, a robotika és a különféle digitális eszközök kerülnek a fókuszba - természetesen olyan formában, ami minden korosztály számára „fogyasztható”.

Fotó: Pusztai Sándor

A legfiatalabbakat régészhomokozó várta, volt bűnügyi technikai bemutató, a honvédség felállított egy bemutatósátrat, ahogy egy repülőgép-szimulátort is ki lehetett próbálni. Az érkezőket már egy távvezérlésű robot várta a bejáratnál, aki a szó szoros értelmében tálcán kínálta az este programját.

A rendezvényt Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője nyitotta meg, majd dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte a látohatókat. Elmondta, ő már legalább húsz hasonló rendezvényen vett részt, de ilyen sokan még nem voltak a megnyitón.

 

- A Kállay Gyűjtemény alapvetően a múlthoz viszi közelebb az embereket, de azzal tisztában kell lennünk, hogy a mai fiatalokhoz, és a jövő generációjához már másképp kell szólni. Ezért választották a szervezők az este tematikájának a technikát, a robotikát – fogalmazott dr. Ulrich Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában