Nyíregyháza

2022.06.08. 09:00

Fesztiválhangulat az Országos Patikanapon

KM

Egészségügyi mérések, rusztikus kézműves-­kiállítás és -vásár, gyermeksarok, lemezlovasok – ez nem egy városnapi program, hanem a 100 Éves Patika Hatzel téri forgataga. A nyíregyházi gyógyszertár az idén is csatlakozik az Országos Patikanaphoz, melyre színes és változatos programokkal készül. Az egész napos rendezvény június 10-én, pénteken 9.30-tól várja az érdeklődőket, akik egészen este hétig vállalkozhatnak arra, hogy felméretik általános egészségi állapotukat (vérnyomás-, testtömeg- és -magasság-, vércukor- és vitaminszint-, allergiavizsgálat), de lesz patikarobot-etetés és kenőcskészítés is. 

Az ételintolerancia és -allergia sokak életét megnehezíti. Az érintettek glutén-, cukor- és tejmentes, vegán élelmiszerekkel, megismerkedhetnek meg. Folytatódik a patika helytörténeti előadással egybekötött mozgásprogramja. A csapat a belvárosban tesz rövid sétát, s közben számtalan érdekességet hallhat Ilyés Gábor helytörténésztől. Amíg a felnőttek a kézműves termékeket csodálják, a gyerekeket ugrálóvár és Frici bohóc szórakoztatja. A Hatzel téri forgatagban három neves lemezlovas, DJ Till, DJ Pégé és Stevie D. gondoskodik a zenéről. 

A programok ingyenesen látogathatóak. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában