Választás

2022.06.26. 21:48

Időközi választások a megyében - mutatjuk az eredményeket!

A koronavírus-járvány miatt két évig nem volt lehetőség időközi önkormányzati választást tartani, de vasárnap már voksolhattak a szavazásra jogosultak.

Fotó:

 Reggel hat órakor Nyíregyházán két egyéni választókerületben, Nyírpilisen, Nyírkércsen, Papon, Anarcson és Darnón nyitották ki a szavazóhelyiségeket, és várták az állampolgárokat, hogy polgármestert és képviselőket válasszanak. Nyíregyházán az 1. és 3. számú egyéni választókerületben új képviselőről döntöttek a választók.
A nyíregyházi közgyűlésben egyéni képviselő lett dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva, mindketten a Fidesz–KDNP jelöltjeként nyertek mandátumot – írta az NVI.

Nyírpilisen 443-an mentek el szavazni, Buzás Jánosné pedig összesen 210 szavazatot kapott, így ő lett a település polgármestere – tájékoztatta lapunkat a település jegyzője, dr. Kerekes Imre.
Dr. Erdei Anita, a helyi választási iroda vezetője a vasárnap esti urnazárás után arról tájékoztatta lapunkat, hogy Darnónak Bíró Miklós személyében régi-új polgármestere lett, a 76 megjelent szavazóból ugyanis 67-en rá adták le voksukat.

Településvezetők lettek

Nyírkércsen a 633 választásra jogosultból 220-an járultak vasárnap az urnák elé. A régi-új polgármester Rostás János Tibor lett – tudtuk meg Kovács-Szilvási Ágota jegyzőtől. A testület tagjaira leadott szavazatok számlálása lapzártánkig nem ért véget.
Újra Kertész Zoltánnak szavaztak bizalmat az anarcsiak – tájékoztatta lapunkat a helyi választási iroda vezetője, Pappné Vass Erzsébet.  Anarcs–Gyulaháza–Szabolcsbáka körjegyzője elmondta, 1561-en szerepeltek a választási névjegyzékben, közülük 844-en mentek el voksolni, ebből pedig 566-an szavaztak Kertész Zoltánra. Anarcson nemcsak településvezetőt, hanem képviselő-testületi tagokat is választottak, a szavazatok összeszámlálása azonban csak lapzártánk után ért véget.
Pap község polgármestere Maximovits György lett – közölte honlapján a Nemzeti Választási Iroda. A testület tagjairól cikkünk megjelenéséig nem adták ki az eredményeket. 

 

Borítókép: A Laczkó család ebéd előtt adta le voksait a Krúdy Gimnáziumban lévő választókörben | Fotó: Pusztai Sándor

 

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában