Kelet-retró

2022.06.29. 08:00

Lopott busszal törték át a vasúti sorompót a mándoki busztolvajok

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1972. június 29., csütörtök

Lopott busszal törték át a vasúti sorompót a mándoki busztolvajok

Szombatra virradóra ismeretlen tettesek Mándok községben ellopták a Volán Vállalat kisvárdai kirendeltségének egyik 180 ezer forint értékű autóbuszát. A buszt összetört állapotban Zsurk határában találták meg, majd a tettesek kézre kerítésére indított nyomozást a rendőrség. 

A nyomozás során megállapították, hogy az autóbuszt K. I., D. P. és B. A. mándoki lakosok lopták el, áttörtek vele egy vasúti sorompót, nekihajtottak egy háznak és összetörve Zsurk határában hagyták, majd elmenekültek. A tetteseket a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte és a lopás körülményeinek tisztázására tovább folytatja a nyomozást.

1992. június 29., hétfő

Villamoskocsiból vendégfogadó

A valaha Nyíregyháza belvárosában robogó kisvasút egyik alaposan megrongálódott kocsija sokáig állt a sóstói múzeumfalu területén, de mivel jellegében nem tartozott oda, megőrzés és felújítás céljával egy magánvállalkozónak adta át. 

Kiss Csaba mintegy 700 ezer forintos költséggel eredeti állapotába állította vissza a régi Nyíregyháza egyik színfoltját. A múlt század végén Aradon gyártott kocsi üzemképesen jelenleg vendégfogadó hely. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában