Nyíregyháza

2022.06.27. 14:30

Már alig várják a folytatást

A tanulók nemcsak a történelmi, de a földrajzi ismereteiket is bővíthették a francia helyszíneken.

Km

Az Erasmus+ projekt keretében a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI 19 tanulója és 4 pedagógusa, valamint francia részről az Institution Sainte-Anne Általános és Középiskola 14 tanulója és 2 pedagógusa vett részt május 30–31. között Budapesten, majd június 2–8. között a Franciaországban, Bordeaux, Le Bouscat városában megrendezett projekttalálkozókon. 

Jó gyakorlatokat gyűjtöttek 

Leszkoven Beáta, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI pedagógusa, projektkoordinátor lapunknak elmondta, a találkozón a város és a régió történelmi programjain kívül számos alternatív tanulási programon vehettek részt: volt városismereti játék, szabadulószoba, rendhagyó földrajzóra a tó partján és a homokdűnéken. 
– A helyi iskolában számos, az idegen nyelvi interakciót és kommunikációt fejlesztő kreatív feladatokat hajthattunk végre a két ország történelmét, földrajzát és szókincsét összehasonlítva. Számos jó gyakorlatot gyűjtöttünk, ezeket a saját tanóráinkon is alkalmazni fogjuk. A tanulók nemcsak történelmi, de földrajzi ismereteiket is bővíthették több helyszínen, amelyek az UNESCO világörökségének részeit képezik: Bordeaux városának történelmi negyede: Port de la Lune, Cité du Vin, Saint-Émilion. 
– A francia iskolával, illetve a magyar tanulóink a francia diákokkal, illetve azok családjaival olyan jó kapcsolatot alakítottak ki, hogy a francia intézmény a jövőben is ­szeretne együttműködni velünk, nagyon várják közös munkánk folytatását. A projekt és a francia diákokkal s pedagógusokkal folytatott munka azért is kiemelt jelentőségű iskolánk számára, mert diákjaink második éve francia–magyar két tanítási nyelvű osztályokban kezdhetik s folytathatják tanulmányaikat – tette hozzá Leszkoven Beáta. 
 

Borítókép: Több világörökségi helyszínen is jártak | Fotó: iskola

Címkék#Apáczai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában