Kállósemjén

2022.06.16. 10:28

Mindennap nyitva nyáron a Kállay-kúria

Szombaton tartják az 1931-es Ford A-modellhez illeszkedő estet.

ltl

Fotó: szon-archív

A Kállay család életében Kállósemjén az 1920–30-as években játszotta a legfontosabb szerepet, hiszen dr. Kállay Miklós miniszterelnök ott töltötte családjával a nyarakat, országos jelentőségű mintagazdaságot hozott létre. 

Levetítik a Meseautót 

– Az idei évet mint „családbarát” munkahely és szolgáltató kezdtük meg, mivel mindkét kategóriában megszereztük a minősítést. Végre nem voltak egészségügyi korlátozó intézkedések, így fesztelenebb hangulatban érkeztek a látogatók is – említette Mogyorós Judit, a kúria intézményvezetője, aki megerősítette, hogy a nyári időszakban a hét minden napján nyitva vannak. 

– Az „Egy nap története” című ablakkiállítással az volt a célunk, hogy a látogató a parkban sétálva vegyen részt múzeumi programon, végigjárva és felelevenítve az egykori helyszíneket. A „Terítéken a húsvét” tárlaton igyekeztünk visszahozni a kúria régmúlt húsvétjainak hangulatát. A nyári hónapokban a megnövekedett turistaforgalom és az esküvők miatt nincs kapacitásunk új kiállítás megnyitására, de szeptemberben a kávé világnapját ismét megtartjuk. Erre kötelez a herendi porcelánnal borított impozáns kávégépünk. Ehhez kötődve a nyár végén meghirdetjük „Az én kávéscsészém története” című kiállítást. 

– Tavasszal jótékonysági koncertnek adtunk otthont, majd a konferenciateremben rendeztük meg a Vass Lajos népzenei találkozó és minősítő versenyt 200 zenész jelenlétében. Jelenleg is szervezzük a Múzeumok Éjszakáját. 

– Június 18-án tartjuk az 1931-es Ford A-modellhez illeszkedő estet, mivel tavaly a korlátozások miatt nem sikerült megtartani a 90. születésnapját. A program 18 órakor kezdődik a konferenciateremben Bancsi Péter előadásával, utána történelmi séta következik, 21 órától pedig a Meseautó című filmet vetítjük a parkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában