Kelet-retró

2022.07.09. 08:00

1 millió kilométert vezetett balesetmentesen a gelénesi férfi, aztán halálosat hibázott

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1992. július 9., csütörtök

1 millió kilométert vezetett balesetmentesen a gelénesi férfi, aztán halálosat hibázott

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt állították bíróság elé a gelénesi B. E.-t. A rutinos, kiegyensúlyozott, megbízható sofőr több mint egymillió kilométert vezetett baleset nélkül. Ám egy óvatlan pillanatban megtörtént a baj... 

A Volán Vállalat autóbuszát vezette Tarpa irányából a 41-es főút irányába. A stoptáblát figyelmen kívül hagyva szép lassan kihajtott a védett útvonalra, nem vette észre, hogy ott egy fiatalember közeledik motorkerékpárján. A motoros fékezett ugyan, de nekiütközött a busz jobb hátsó részének. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A buszvezető sokkot kapott, az esemény nagyon megrázta, több hétig betegállományban volt... 

A helyszínelők és a szakértők megállapították, hogy a köztiszteletben álló, ügyes sofőr alapvető közlekedési szabályt szegett meg. Ám az elhunyt is felelős a balesetért, mert gyorsan, kivilágítatlanul közlekedett. 

A Nyíregyházi Városi Bíróság figyelembe vette az enyhítő és súlyosbító körülményeket, s B. E.-t tíz hónap fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a járművezetéstől. Köteles megfizetni a hétezer-ötszáz forint bűnügyi költséget. Fellebbezés után a megyei bíróság az ítéletet helybenhagyta, így az jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában