Nyíregyháza

2022.07.05. 13:15

Banki ügyek az egykori laktanyában (fotók)

Átadták a Raiffeisen Bank új, nyíregyházi szolgáltató központját.

– Két banknak van vidéki operációs központja, a miénk az egyik. Hogy miért jó ez nekünk, a városnak és a kollégáknak? – tette fel a kérdést Zolnay György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója az intézmény új, nyíregyházi szolgáltató központjának átadó ünnepségén kedd délelőtt.  

Kinőtték az egyetemet

– Évtizedekkel ezelőtt a bankfiókokban történt a teljes feldolgozás; ma már a legtöbb intézet a háttérmunkákat beviszi egy központba, ahol jobban tudja kezelni a kapacitást, automatizálni a minőséget, és ahol könnyebb az irányítás. A bankok nagy része ezt Budapesten csinálja, mi azonban több mint tíz évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a háttérmunkákat Nyíregyházán végezzük.


– A központ létrehozása és működtetése fontos számunkra, mert itt bevezethetjük a legújabb digitalizációs eszközöket és hatékonyan adhatunk választ az ügyfelek igényeire, a városnak és a kollégáknak pedig azért jó, mert munkahelyeket teremtünk és lehetőségeket adunk – többek között a pályakezdő fiataloknak – a fejlődésre, az előrelépésre, a karrierépítésre. Egy évtizeddel ezelőtt az egyetemen kezdtük négy kollégával, s mára 430 munkatársunk van, tehát egy „kicsit” kinőttük az intézményt. Két évvel ezelőtt kezdődtek meg a felújítási munkálatok az egykori laktanya területén, ahol mostanra több mint egymilliárd forintos ráfordítással kialakítottuk az új szolgáltató központunkat – mutatott a vezérigazgató az egykori kaszárnyára.

Hosszú távra terveznek

– Ahogy elhangzott, több mint tíz éve kezdődött a város és a Raiffeisen együttműködése, s azt gondolom, hogy ez az egy évtizedes közös munka bizonyítja, hogy Nyíregyháza jó választás volt, a térségben élők szeretnek és tudnak is dolgozni, és nyitottak a fejlődésre – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere hozzátette: az önkormányzat – hasonlóan a bankhoz – hosszú távra tervez, s prioritást élvez, hogy a városban felnövő, tanuló vagy továbbtanuló fiataloknak színvonalas munkahelyeket biztosítsanak.
– Lehetővé kell tennünk, hogy Nyíregyházán beindulhasson a karrierjük, családot alapíthassanak, amihez a Raiffeisen is hozzájárul. Kívánom, hogy a következő tíz év legalább ilyen eredményes legyen – mondta zárásként a megyeszékhely vezetője.

Címkék#bank

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában