Kelet-retró

2022.07.01. 08:00

Csákánnyal üldözött sógor, halott a hátsó ülésen és autóval vonszolt rendőr

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1992. július 1., szerda

Opel a Tiszából egy halottal a hátsó ülésen

Az AIR AQUA nyíregyházi búvárklubja az idei nyáron eddig nem sokat pihenhetett, mert a különböző vízi tragédiákhoz szinte mindennap hívták őket segíteni. Legutóbb például a Tisza Lónya községbeli kompátkelőjéhez kellett menniük. A történtekről Miló András szakosztályvezetőtől kaptunk tájékoztatást. 

Június 27-én a szülők kérésére a polgári védelem értesített bennünket arról, hogy június 21-én éjszaka Lónya községből egy 36 és egy 18 éves fiatalember autóval együtt eltűnt. A kocsi az idősebb férfié volt. Őt a lakosság a múlt hét elején Lónyától nem messze, a Tiszában holtan találta meg. Ebből többen feltételezték, hogy a két személy az autóval a kompról kerülhetett a vízbe. Az Opel felkutatásához kérték közreműködésünket. 

Június 27-én reggel két merülőbúvár a komp környékét átkutatta, s Végső János a vízi jármű alatt, a Tisza medrében a feje tetején álló Opel Astrára rábukkant. Arra drótkötelet erősített, majd az autót a lakosság segítségével a partra vontatták, a hátsó ülésen egy 18 éves halott fiatalember volt. A rendőrség megállapítása szerint bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Autóval vonszolták a rendőrt Kérsemjénben

Kérsemjénben három - aranynak látszó ékszereket áruló - román állampolgár június 26-án a velük szemben intézkedő körzeti megbízott elől autóval megkísérelt elmenekülni. 

A rendőr a gépkocsi nyitott ablakán át benyúlt, s a kulcsot megpróbálta kivenni, miközben a járműben tartózkodók a karjait megfogták, s a rendőrt a mozgó gépkocsi mellett több méteren át vonszolták. A tetteseket elfogták.

Eljárást indítottak az asszony ellen, akit csákánnyal üldözött a sógora Dögén

Egy asszony június 27-én Dögén szóváltásba keveredett sógorával, aki a nőt egy sörösüveggel fejbe vágta. Ezután - csákánnyal kezében - a menekülő asszony nyomába eredt. A hölgy azonban egy felkapott tégladarabbal fejen találta üldözőjét, aki életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az asszony ellen eljárást indítottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában