Nyíregyháza

2022.07.01. 15:15

A múzeumban éjszakázhattak

A Nyíregyházi Egyetemet négy oktató és öt hallgató képviselte a Kállay Gyűjteményben rendezett programon.

KM

A Múzeumok Éjszakáján a Kállay Gyűjteményben A technika ördöge elnevezéssel rendeztek tartalmas programot. A Nyíregyházi Egyetem Lego-stúdiója is tevékeny részt vállalt a szervezésben. 

Nagy volt az érdeklődés 

A közel 100 fős rendezői csoport között volt a Magyar Honvédség, a Digitális Tudásközpont, a Robot TÉP és még számos olyan kiállító, amik a robotikához valamilyen módon kötődtek. 
A Nyíregyházi Egyetemet négy oktató (Sebestyén Krisztina, Tomori Tímea, Jánvári Miriam és Szabó József Mihály), valamint öt hallgató (Dugasz Erzsébet, Bogár Enikő, Kepics Klára, Barkóczi Dániel és Zajácz Péter) reprezentálta. 

A konkrét eseményre a hallgatóknak közel háromhetes felkészülést biztosítottak az egyetemi oktatók: megismerkedtek az eszközökkel, azok használatával, így még aktívabban és szakmailag felkészültebben tudták fogadni a látogatókat, érdeklődőket. 

A rendezvény 14 órától vasárnap éjjel 1 óráig tartott. Este a zsúfoltságig megtelt teremben előadást is tartottak az egyetemi munkatársak. 
A Nyíregyházi Egyetem Lego-stúdiója által biztosított programokat a Lego Manufacturing Kft., illetve a H-Didakt Kft. is támogatta. 
 

Borítókép: Az egyetemisták örömmel vettek részt az érdekes programon | Fotó: Nyíregyházi Egyetem

Címkék#NYE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában