Nyíregyháza

2022.07.03. 20:00

Látványos szakaszához ért a nyíregyházi stadion építése

19 milliárd forint költségvetési támogatásból épül az új stadion!

KM

Fotó: magyarepitok.hu

Február 12-én aligha gondoltuk, hogy a nyár kezdetére már ilyen állapotban lesz az épülő nyíregyházi stadion. Februárban helyezték el az alapkövet, miként az eseményről beszámoltunk, a régi stadion elbontásával, egyes elemeinek a megtartásával és újraépítésével több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból készül egy 8501 férőhelyes, UEFA 2-es minősítésű stadion, amit körülölel majd egy 670 méteres kivilágított futópálya. 

Előregyártott lelátóelemek 

A kulisszák mögött megy a munka, egyre látványosabb szakaszaihoz ér az építkezés. A magyarepitok.hu legfrissebb információi alapján májusban az alapozás elérte a százszázalékos készültséget. 

Miként a magyarepitok.hu beszámolójából kiderül, jelenleg a főépület padlólemeze készül. Ezt követően a földszinti falak és pillérek betonozásával folytatják a kivitelezést. A B, C, és D szektorok monolitfalai elérték az 50%-os készültséget. Az előregyártott lelátóelemekhez szükséges szerelvények elhelyezése az egyik fontos feladat. A kitermelt föld nagy részét réteges tömörítéssel már visszatöltötték. A lelátók padlólemez alatti elektromos és gépészeti szerelései szintén elkezdődtek. 

Multifunkcionális lesz 

A külön épületként készülő sportközpont alapozásához szükséges földmunkát elvégezték, ez azt jelenti, indulhat a szerkezetépítés. A kétszintes, 900 négyzetméteres épületben az öltözők mellett lesz fitneszterem és büfé is. A munkákhoz a konzorcium négy darut állított fel a helyszínen: ezek nagy szerephez jutnak a szerkezetépítés során. A sportközpont szerkezetépítését egy 70 tonnás autódaru segíti. 

A stadion multifunkcionális kialakítású lesz, így nemcsak sport-, hanem más eseményeket (például koncerteket) is szervezhetnek majd benne. Természetesen a labdarúgás kiemelt szerephez jut a komplexumban, amely az UEFA 2-es szabványoknak megfelelően készül el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában